U bent van plan om een boot te kopen. Of u er nu al jaren van droomt of pas recent uw zinnen hebt gezet op een boot; er zijn veel zaken waar u over na moet denken. Wat is nu het beste moment om uw droomboot te kopen? Timing is belangrijk, ook bij de aankoop van een motorboot, sloep of jacht. Door uw nieuwe vaartuig in de juiste tijd van het jaar aan te schaffen,…
Blog
Bootstalling in de winter: is uw boot goed verzekerd?
Na een mooie nazomer lijkt het vaarseizoen nu toch echt aan een einde te komen. De eerste vaartuigen staan alweer in de bootstalling. Wat gaat u doen met uw boot? Terwijl u nadenkt over de beste manier om uw boot te stallen, is het ook belangrijk om uw bootverzekering te checken. Is uw boot verzekerd in de winterstalling? En hoe zit het met schade door vorst? Mogelijkheden voor bootstalling Ieder jaar staat u weer voor…
Schade aan uw boot: welke schade dekt de bootverzekering?
Een ongeluk zit in een klein hoekje; helaas geldt dit ook op het water. Of u nu net uw vaarbewijs heeft of al jarenlang achter het stuurwiel staat; het risico op schade aan uw boot is altijd aanwezig. Soms ontstaat er schade door onvoorziene omstandigheden, zoals een storm of brand, en in andere gevallen kunt u het slachtoffer worden van een ongelukkig ongeval. Wilt u goed voorbereid zijn? Dan kunt u een bootverzekering afsluiten. Maar…
Paklijst voor uw bootvakantie in Nederland
Het mooie weer is eindelijk aangebroken; dus tijd om met de boot eropuit te gaan! Staat er een bootvakantie in Nederland op de planning? Nederland kent prachtige wateren waar u heerlijk kunt vertoeven. Maar wat moet u nu eigenlijk allemaal meenemen tijdens een vaarvakantie? Wat mag u echt niet vergeten? En wat kunt u beter thuis laten? Er zijn heel veel dingen waar u aan moet denken, daarom komen wij met een handige paklijst voor…
Hoe wordt de premie van een bootverzekering bepaald?
Wanneer u een boot heeft aangeschaft, wilt u natuurlijk direct het water op. En dit is ook mogelijk, maar van tevoren is het belangrijk om een aantal zaken uit te zoeken. Wilt u bijvoorbeeld een bootverzekering afsluiten? Dit is niet verplicht in Nederland, maar het kan wel handig zijn. Zo bent u namelijk altijd verzekerd tegen diefstal en schade. Maar hoe zit het met de bootverzekering premie? En het eigen risico? In dit artikel leggen…
5 simpele maatregelen om uw boot te beveiligen tegen diefstal
Bootdiefstal is de laatste jaren een steeds meer voorkomend verschijnsel. Natuurlijk wilt u diefstal voorkomen, maar toch blijkt in veel gevallen dat dieven wel heel makkelijk de kans gegeven wordt om er met de boot van door te gaan. In dit blogbericht geven we u daarom vijf simpele tips om de kans op diefstal van uw boot aanzienlijk te verkleinen.
De 5 mooiste plekken om te varen in Nederland deze zomer
Er is niets zo fijn als op een warme zonnige dag te kunnen varen door de Nederlandse waterwegen. Wilt u dit jaar iets anders dan de routes die u altijd al vaart? Een afwisseling tussen steden en prachtige natuurgebieden? Dan hebben we het antwoord voor u! Dit zijn de 5 mooiste plekken in Nederland die u gezien moet hebben. 1. Het Nationaal Park de Biesbosch Het Nationaal park de Biesbosch in Noord-Brabant is het grootste…
Hoe controleert de waterpolitie op het water?
Drones worden steeds vaker ingezet om controles uit te voeren op het water. Dit geldt voor zowel de waterpolitie en de scheepvaart. Scheepvaart De inspectie Leefomgeving zet drones vooral in om tankers te controleren op dat ze niet varend ontgassen. Drones bieden tal van voordelen. Ze kunnen snel worden ingezet, bieden een uitstekend overzicht vanuit de lucht en hebben toegang tot locaties die anders moeilijk bereikbaar zijn voor instanties. Ze worden steeds vaker gebruikt. Hoewel…
De toekomst van de scheepvaart: autonome schepen
Al voor een langere tijd wordt er gepraat over autonome schepen. Het klinkt bijna onmogelijk, maar toch zijn er al experimenten en onderzoeken. Binnen nu en 10 jaar zal er al het een en ander van start gaan Wat zijn autonome schepen? Dit zijn schepen die in staat zijn om zelf bepaalde taken of functies zelfstandig uit te voeren. Zonder menselijke hulp. De schepen maken gebruik van verschillende technologieën. Ze gebruiken kunstmatige intelligentie (AI), communicatie-…
De boetes voor op het water voor 2024
Het nieuwe jaar is aangebroken en het Openbaar Ministerie heeft de boetebedragen voor 2024 bekend gemaakt. Varen hoeft geen dure hobby te zijn, als u zich aan de regels houdt kunt u nare boetes voorkomen. Hieronder geven wij u een overzicht van de bedrage die in 2024 gelden, zoals het varen zonder vaarbewijs op plekken waar dit wel verplicht is of te hard varen.